Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

5 πράγματα που δεν γνώριζες για το Άμστερνταμ


Στην πόλη που όλα επιτρέπονται και κάθε άνδρας θέλει να πατήσει το πόδι του, τι να προσέξεις για να μην βρεις τον μπελά σου;
Μπορεί σήμερα το Άμστερνταμ να είναι ευρέως γνωστό για την ανεκτικότητα που δείχνει στο σεξ και τα ναρκωτικά, όμως αυτή η ανοχή ξεκίνησε από την θρησκευτική ελευθερία. Τον 16ο αιώνα ο William the Silent που θεωρείται ο ιδρυτής της πόλης, ξεκίνησε μια επανάσταση εναντίον των Ισπανών που οδήγησε στην ανεξαρτησία των Ολλανδών από την Βουλή των Αψβούργων. Η ανεξαρτησία αυτή ακολουθήθηκε από μεγάλη θρησκευτική ανοχή η οποία σύντομα προσέλκυσε κόσμο από όλη την Ευρώπη. Αυτή η ανοχή σταδιακά επεκτάθηκε για να συμπεριλαμβάνει την πορνεία, την

Το γκόλφ





Ήταν ένα ωραίο Κυριακάτικο πρωινό στο γκολφ της Γλυφάδας και δύο κομψές νεαρές κυρίες παίζανε συζητώντας και χασκογελώντας. Δεν καλοξέρανε βέβαια το άθλημα και βαράγανε στο γάμο του Καραγκιόζη.

Κάποια στιγμή χτυπάει μια δυνατή μπαλιά η μια και η μπάλα προσγειώνεται με φόρα πάνω σε ένα γκρουπ ανδρών που παίζανε στην επόμενη τρύπα.

- Αααααχ, ακούγεται μια φωνή πόνου και ένας φουκαράς κουλουριάζεται πιάνοντας με τα δύο του χέρια το επίμαχο σημείο του σώματός του και σφαδάζοντας στο έδαφος.