Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Γιατί ένας άντρας δεν θέλει να κάνει σεξ με τη σύζυγό του




9 λόγοι που το εξηγούν

Μήπως τελευταία ο σύζυγός σας σας λέει πολύ συχνά «όχι απόψε, αγάπη μου»;
Είναι δύσκολο κανείς να διαχειριστεί την απόρριψη, αλλά το γεγονός ότι δεν έχει διάθεση για σεξ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει χάσει και την αγάπη του για εσάς.
Μάθετε τους λόγους για τους οποίους μπορεί ο σύζυγός σας να μην έχει διάθεση να κάνει σεξ και τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό.

Θέλει να χαλαρώσει μετά από μια κουραστική μέρα
Εάν επιστρέφει κάθε μέρα στην φωλιά του και το μόνο που θέλει είναι απλά να ξαπλώσει και να ξεκουραστεί, μπορεί αυτό να φέρει ένα είδος αποσύνδεσης. Προφανώς όμως ο καλός σας δεν καταλαβαίνει ότι απομακρύνεστε. Δοκιμάστε να του πείτε «Φαίνεται ότι τα βράδια περνάμε τον περισσότερο χρόνο χώρια. Ξέρω ότι θέλεις να χαλαρώσεις αλλά μου λείπει να είμαι μαζί σου. Ίσως μπορούμε να κάνουμε κάτι για να χαλαρώνουμε μαζί.» Βρείτε κάτι καταπραϋντικό που μπορείτε να απολαύσετε και οι δύο όπως για παράδειγμα να πιείτε ένα ποτήρι κρασί μαζί, ή να διαβάζετε πλάι πλάι στο κρεβάτι ή να βρείτε μια ενδιαφέρουσα τηλεοπτική σειρά. Όταν υπάρχει σύμπνοια, υπάρχει μια ευκαιρία για οικειότητα.
Διστάζει λόγω των παιδιών
Πολλοί γονείς έχουν έντονη σεξουαλική ζωή, αλλά μερικοί σύζυγοι παύουν να βλέπουν τις συζύγους τους ως σεξουαλικά όντα από τη στιγμή που γίνονται μητέρες, λέει ο Laurie J. Watson, σεξολόγος θεραπευτής και συγγραφέας του βιβλίου Wanting Sex Again: How to Rediscover Your Desire and Heal a Sexless Marriage. Άλλος ένας δολοφόνος της λίμπιντο είναι να βρίσκονται τα παιδιά στο επίκεντρο λέει ο Charles J. Castaldo, ειδικός σε θέματα σχέσεων. Ξεκαθαρίστε στο παιδί σας ότι πρέπει να κοιμάται στο δικό του υπνοδωμάτιο και προσπαθήστε να αφιερώνετε χρόνο στη σχέση σας με τον σύζυγό σας.
Θέλει να παίξει ηλεκτρονικά παιχνίδια ή να δει αγώνα
Μια κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπα την ημέρα που έχει αγώνα δεν είναι εύκολο για τους άντρες. Ούτε μπορεί να σας παρακολουθεί με αφοσίωση ενώ παίζει κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι και αυτό επειδή όπως έχουμε ξαναπεί οι άντρες δεν είναι καλοί στο multitasking. Για να τον ξεκολλήσετε από την οθόνη ξεκαθαρίστε ποιες μέρες της εβδομάδας θα μπορεί να είναι συντονισμένος και ποιες μέρες όχι, προτείνει ο Δρ Castaldo.
Είναι εκείνες οι δύσκολες μέρες του μήνα
Μερικοί άνδρες δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν σεξ με την γυναίκα τους ακόμα κι όταν είναι εκείνες οι δύσκολες μέρες του μήνα, άλλοι πάλι αισθάνονται άβολα. Η αλήθεια είναι πάντως πώς η αύξηση των ορμονών κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως οδηγεί τη σεξουαλική ορμή σας στα ύψη! «Μπορεί να είναι μια καταπληκτική εμπειρία λέει ο Watson (ακόμα κι αν χρειαστεί να θυσιάσετε μία ή δύο πετσέτες.)
Προτιμά το σεξ να είναι πιο αυθόρμητο
Θυμάστε τότε που κάνατε σεξ στην κουζίνα απλά και μόνο επειδή έτυχε; Αν και είναι δύσκολο να διατηρηθεί αυτή η παρορμητικότητα εξαιτίας των πολλών ευθυνών της καθημερινότητας, προσπαθήστε να διατηρήσετε το σεξ έξω από την λίστα των «Μη ξεχάσω να κάνω!».
Έχει το άγχος των επιδόσεων
Το σεξ βασίζεται στην ικανότητά του να ανταπεξέλθει στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό είναι μια μεγάλη πίεση! Αν νομίζετε ότι αυτό φταίει εστιάστε στα προκαταρκτικά ώστε να μπει σιγά σιγά σε πιο ερωτικό mood.
Έχει δει πολύ πορνό
Οι πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, μόνο καλό δεν κάνουν. Φαίνεται λοιπόν πώς «ο τεράστιος όγκος και η ποικιλία των εικόνων μπορούν να μειώσουν την αντρική επιθυμία και να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία», λέει ο Watson. Εάν η όρεξή του για οπτικοακουστικό υλικό αυξάνεται ενώ η σεξουαλική σας δραστηριότητα μειώνεται, τότε πρέπει να κάνετε μια ειλικρινή και άμεση συζήτηση και να τον ρωτήσετε ποιο είναι το πρόβλημα. Το καλύτερο θα ήταν να ζητήσετε την συμβουλή του ειδικού.
Ανησυχεί για τη δουλειά
Μια καλή ιδέα για να επικεντρωθεί ο ένας στον άλλον είναι να συμφωνήσετε και να απενεργοποιείτε από μία ώρα και μετά το τηλέφωνο και να σταματήσετε να τσεκάρετε τα email από τη δουλειά. "Το να δείχνετε στον άλλον ότι σας είναι απαραίτητος του δίνετε με αυτόν τον τρόπο μια αίσθηση αξίας", λέει ο Watson.
Προτιμάει να κοιμηθεί

Η αλήθεια είναι ότι στη μάχη μεταξύ σεξ και ύπνου, ο ύπνος βγαίνει πολλές φορές νικητής. Όταν ο ένας από τους δύο αισθάνεται εξαντλημένος στο τέλος της ημέρας το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε το σεξ για το πρωί!